Een samenwerkingsverband tussen:

Booijman Foodimpuls - Zaltbommel
Haarsma Foodimpuls - Heerenveen

Écht lekkere Texelse specialiteiten...... in blik!

Vragen uw klanten om stoofvlees? Dan adviseert u hen riblappen. Dit principe hanteert Slagerij Moormann & de Boer op Texel ook bij het inblikken van vlees: de inhoud klopt met de naamgeving. Sterker nog, die overtreft de naamgeving! Inmiddels bestaat het assortiment blikvlees uit 16 specialiteiten, ambachtelijk bereid in eigen keuken van speciaal geselecteerd vlees uit de regio.

Het vlees is afkomstig van lokale boeren die erg begaan zijn met hun dieren. Niet uit marketingoogpunt, maar omdat ze niet anders kunnen werken. Zo worden de Piëmontese koeien van boer Werner Dros met ware liefde grootgebracht. Ook de lammeren van boer Eduard Hin bewegen zich vrij over het zilte Texelse gras. Het varkensvlees is afkomstig van de varkensboerderij van familie Wijtten. Die is ingericht volgens het model van de Canadese wroetstal. Verder  ondervinden de dieren minimale stress in de aanloop naar het slachten. Het slachthuis bevindt zich namelijk binnen een straal van 10 kilometer rondom de boerenbedrijven.

Felscontrole garantie houdbaarheid

Bij het eerste contact met de Texelse bierbrouwer, bij wie Moormann het inblikken heeft geleerd, ontdekte hij hoe belangrijk de felscontrole is. Fels is de verbinding tussen het blik en de rand. Als je de blikken op de juiste wijze dichtmaakt en goed steriliseert, dan kun je een ongekend lange houdbaarheid afgeven! Door te investeren in kennis en materieel beheerst Moormann de

felscontrole als geen ander. Zelf adviseert hij zijn klanten om het blikvlees maximaal drie jaar te bewaren. Zo zijn zij verzekerd van een smaakvol product.

Verkooptips van Kees

“Vlees in blik is handig om in huis te hebben: je grijpt nooit mis. In onze slagerij hoor je die tekst regelmatig. Als we weten dat mensen reislustig zijn – graag weggaan met de caravan of camper – dan wijzen we hen op de blikken. Ook senioren kopen graag blikvlees. We hebben wel ondervonden dat het belangrijk is dat de blikken onder handbereik staan: de mensen moeten ze kunnen vastpakken. In die fase van het verkoopproces benadrukken we dat we ambachtelijk koken met (h)eerlijke ingrediënten. Lekker en makkelijk!”

Het assortiment Texelse specialiteiten in blik

Onderstaande vleessoorten zijn verkrijgbaar in halve en hele literblikken. Voor de stuksartikelen geldt: 2 of 4 stuks

  • Lamsstoofpot
  • Lamscurry
  • Gehaktballen
  • Hachee
  • Goulash
  • Runderlappen
  • Kalfsragout
  • Kalfslappen
  • Kalfsgehaktballen
  • Hamlappen
  • Slavinken
  • Braadworsten
  • Kip in kerriesaus (alleen 1/2 blikken)
  • Kip in satésaus (alleen 1/2 blikken)
  • Kip ragout (alleen 1/2 blikken)
  • Babi pangang

Gepubliceerd: vrijdag 16 maart 2018 om 9:00 uur

Overige berichten uit 2018

Contactgegevens
AdresPompmakker 2
8447 GJ Heerenveen
Tel.+31 (0)513 - 62 39 45
Fax.+31 (0)513 - 62 17 83
E-mailinfo@haarsma.nl