Gaasterlander kruidenvarken

Betere kwaliteit en meer smaak door 100% ketencontrole

Het Gaasterlander Kruidenvarken is herkenbaar aan de unieke smaak en hoge kwaliteit: heerlijk mals varkensvlees met een volle smaak. De belangrijkste voorwaarden voor deze goede kwaliteit zijn niet alleen het unieke fokprogramma, de uitgebalanceerde voeding en de gezondheid van de varkens, maar ook het beheersen van de gehele keten. Om de kwaliteit voor zowel de varkens, de boeren, haar omgeving, als de consument te garanderen, werken alle partijen in de gehele keten nauw met elkaar samen.

De oorsprong

In het Gaasterland – in het heuvelachtige zuidwesten van Friesland – ligt de oorsprong. Op de Hemelumerhoeve, een varkensboerderij in het dorpje Hemelum, wordt met een uniek fokprogramma de basis gelegd voor het Gaasterlander Kruidenvarken.

Dit eigen fokprogramma, een uitgebalanceerde kruidenmix en de wijze waarop de biggen worden grootgebracht, garandeert de kwaliteit en smaak van het varkensvlees.

Welzijn verbeteren met kruiden

"Door de mix jarenlang te testen en onze ervaring hebben we voor de Gaasterlanders een uitgebalanceerder kruidenmix samengesteld. De varkens genieten zichtbaar van hun dagelijkse portie heerlijke kruidenmix. Dat is toch prachtig!"

Siemetje de Jager, kruidenspecialist

Vrolijkere varkens

“Vroeger liep ik met een antibioticaspuit door de stal, nu met een emmer kruidenmix.”

Jelle Duyf, boer

Wat zeggen de slagers?

  • Droger, mooi op kleur en langer houdbaar.
  • Ik kan mijn klant goed uitleggen waar het vlees vandaan komt.
  • De smaak is terug in het varkensvlees.

Meer informatie? Bezoek de website van het Gaasterlander kruidenvarken.

 

Contactgegevens
AdresPompmakker 2
8447 GJ Heerenveen
Tel.+31 (0)513 - 62 39 45
Fax.+31 (0)513 - 62 17 83
E-mailinfo@haarsma.nl