logo livar

Livar

Met ‘Livar’ overtreffen wij de eisen van het biolabel. Een Livarvarken heeft zo optimaal mogelijk geleefd. Krulstaart-waardig noemen wij dat!

Livar varkens die achter een monnik lopen

Met respect voor mens, dier en omgeving leveren de Livarvarkens varkensvlees met de beste smaak en kwaliteit.

Met hun krul in de staart al wroetend in de Limburgse grond genieten ze van regionaal geteelde granen. Zo ontstaat een echt stukje Limburgs kwaliteitsvlees zoals het bedoeld is.

Livarvarkens worden gehouden volgens een eerlijk concept met de kleinschaligheid en charme van toen en volgens de richtlijnen van nu en dát proef je!

Livar stelt strenge eisen aan de boerderijen

Wellicht het zwaarste criterium waar een kandidaat boerderij aan moet voldoen, en dat is vele malen sterker dan welk bio label dan ook: de kandidaat wordt onderworpen aan een streng onderzoek door vader abt. Hij kijkt daarbij vooral naar de mensen, want het zijn de mensen die het moeten doen.

Livar ribroast op een buitentafel
Livar livarano worst

Het goede leven is in de smaak van het vlees terug te vinden

Het unieke samenspel van een melange van granen, unieke rassen en het scharrelen in een weelde van ruimte maakt Livarvlees tot een bijzonder product. Het Livarvlees onderscheidt zich qua smaak sterk van andere soorten varkensvlees. Het vlees is rijper en doorregen met vet. Vet is de smaakdrager van vlees en geeft het Livarvlees een sterke, aangename en natuurlijke smaak. Bovendien kent het bij de bereiding nauwelijks gewichtsverlies, waardoor het vlees zeer mals en sappig blijft.

Het welzijn van het Livarvarken staat gedurende de levensloop voorop

Het welzijn van de dieren is voor Livar heel belangrijk. Niet alleen omdat dat goed is voor het dier maar ook omdat dit de vleeskwaliteit ten goede komt. Een varken dat haar hele leven in alle rust en ruimte heeft kunnen rondscharrelen heeft nauwelijks stress ervaren. Daarom kunnen alle Livarvarkens buiten rondscharrelen in een uitloop met wroet gelegenheid. Binnen hebben de varkens onbeperkt voer en drinkwater tot hun beschikking en hebben ze een groot bed van stro. De varkens mogen zelf weten of ze buiten of binnen willen liggen. Livar is voortdurend bezig met de innovatie van de boerderijen, om het de varkens nog beter naar hun zin te maken. In 2015 is de Livar boerderij van de familie Kurvers in Echt winnaar van de Mooiste Modderpoel-verkiezing.

Livar worst op plankje
Mager gerookt spek van Livar

Kleinschalig en regionaal. Alles in belang voor het dier!

Livar is een kleinschalig en ambachtelijk bedrijf. De varkens worden gehouden op kleinschalige boerderijen verspreid door Limburg. Alle varkens worden geslacht in een klein ambachtelijk slachthuis dat binnen anderhalf uur reisafstand van alle boerderijen is gelegen.

Onze Merken

Onze merken zijn geselecteerd door en voor professionals in de verswereld.
We zorgen ervoor dat u de beste prijs krijgt voor de beste kwaliteit.